Bio

U2 tributeband In the Name of is op 1 januari 2008 opgericht. De nieuwe bezetting heeft deze band echter opnieuw op de kaart gezet (vanaf mei 2015).

 

 

Met heel hun hart kruipen Peter, Brian, Richard en Hans in de ziel van U2, om met dezelfde passie en vuur die geweldige nummers ten gehore te brengen. Een U2 tributeband die net als het origineel, elk optreden alles geeft alsof het haar laatste is! In the Name of speelde in mooie zalen als o.a. De Maaspoort, 013 Tilburg, P60 (fanclubdag U2 Fanclub Nederland), PARADISO, Podium de Vorstin, Metropool, Effenaar en Stadion SilverDome. Ook stond zij op gerenommeerde festivals in Nederland en België. Tijdens een concert van In the Name of voel en beleef je U2. De band staat garant voor een ultiem muzikaal aanstekelijk U2 avontuur en houdt van de enorme interactie en chemie met het publiek die tijdens elk optreden ontstaat. Iedere bezoeker zal deze intense beleving ervaren met wereldhits als With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Vertigo en Sunday Bloody Sunday.

In the Name of is winnaar van The Clash of the Cover Bands Award 2017 van 8 juli 2017 in een uitverkocht Paradiso.

Een recensie van de finale van 8 juli 2017
“Het muzikale hoogtepunt van deze BENELUX Grand Finale werd gebracht door 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse. Perfect sounds, sterke arrangementen, uitstekende dynamiek, de juiste feel en de enorme passie en sterke repertoirekeuze maken van In the Name of niet alleen de No.1 U2 tribute van de Benelux, maar nu dus ook de overtuigende winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2016/2017’. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Pride, Unforgettable Fire en Where The Streets Have No Name ging het uitverkochte PARADISO helemaal los. Met haar ballad de adembenemende uitvoering van Miss Sarajevo, met gastoptredens van een opera-zangeres, violiste en hoornist, wist In the Name of het uitzinnige publiek muisstil en zelfs emotioneel te krijgen, waarna er een ovationeel applaus volgde. Met het winnen van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ ontvangt In the Name of niet alleen de Award met de daarbij behorende eeuwige roem, maar krijgt de band ook meerdere optredens in de Benelux en intensieve ondersteuning in de promotie richting de betere podia en festivals in Nederland, België en Duitsland.”

 

Peter Moonen (Spijkenisse) as Bono: Vocal
Brian Feenstra (Spijkenisse) as Larry Mullen jr: Drum
Richard van der Valk (Spijkenisse) as Edge: Guitar
Hans van den Herik (Breda) as Adam Clayton: Bas