In the Name of beste van de Benelux

In the Name of is op zaterdag 8 juli in de finale van The Benelux Clash of the Cover Bands 2016-2017 in Paradiso Amsterdam uitgeroepen tot vakjurywinnaar.
De band wist de jury te overtuigen met een ijzersterke set met een verrassend nummer in een bijzondere setting. Met sopraan Karlijn van Baardewijk uit Spijkenisse brachten zij het publiek in vervoering met het nummer Miss Sarajevo.
U2 voerde dit nummer oorspronkelijk uit met operazanger Pavarotti. Samen met een hoornist en een violiste was de magie compleet.
In the Name of mag zich het komende jaar de beste coverband van de Benelux noemen.
Zanger Peter Moonen zegt in een eerste reactie: ‘Door keihard werken met een geweldig team is deze droom voor ons uitgekomen’ .

In de finale stonden 9 bands uit België en Nederland. Zij speelden allen 30 minuten. Naast de vakjurywinnaar werd er een publiekswinnaar gekozen. Deze prijs ging naar de band The Streets uit Kerkdriel.

In the Name of gaat de studio in voor de opname van een eigen single met videoclip. De mastering, distributie en plugging in de Benelux horen hier eveneens bij. De marketingexperts van The Clash of the Cover Bands doen er vervolgens alles aan om de single de charts te laten bestormen. Ook worden de winnaars beloond met een tour van 20 optredens in de Benelux. Zij zullen een jaar lang begeleiding van verschillende vakmensen uit de muziekwereld ontvangen.

Foto: Marcel Meijer

Wij bedanken uitgebreid en hartelijk:

– al onze trouwe fans
– Petra Toet van de fangroep op facebook Vrienden van ITNO
– Gastmuzikanten Karlijn van Baardewijk  (sopraan), Eline Bierling (violiste) en Jaco van der Elst (hoornist)
– Jacqueline van Vuuren van het Dorpshuis Hekelingen voor het mogelijk maken live te oefenen
– Onze roadies Marco Knegt, Joachim den Breejen en Ivo van Ginneken
– Marcel de Hoog van geluidsbedrijf MDH Producties
– Marcel Meijer, onze huisfotograaf
– Marcella Ketting, management
– De organisatie van de Clash of the Cover Bands

Foto: Marcel Meijer